fbpx
Kokoomus / Kuka olen?

Kuka olen?

Suuret kiitokset kaikille äänestäjille! Olin ensimmäistä kertaa ehdokkaana 2022 ja sain 169 ääntä Vantaan ja Keravan aluevaaleissa. Kiitos kaikille, jotka tuitte ja kannustitte minua kampanjani aikana.

Tästä etenee hyvinvointialueen palveluiden kehittäminen meille kaikille. Aluevaltuustolla on edessä merkittävä työ. Lämpimät onnittelut kaikille valtuutetuille ja varavaltuutetuille!

Kiitos kaikille kannattajille. Esim. Korso 34 ääntä, Metsola 14, Leppäkorpi 13, Nikinmäki 10, Kivistö 9, Hämevaara 7, Otava 7, Ylästö 7, Ruskeasanta 6 ja Vierumäki 5. Kaiken kaikkiaan teitä äänestäjiä onnistui tavoittamaan yli neljästäkymmenestä eri äänestysalueesta.

Olen Markku Mård, terveystieteiden maisteri (pääaine terveyshallintotiede sekä johtaminen ja sosiaalipolitiikka), taustaltani myös anestesia- ja tehosairaanhoidon sairaanhoitaja. Nykyisin työskentelen riskienhallintapäällikkönä finanssi- ja vakuutusalalla.

Anestesiasairaanhoitaja, sairaanhoitajien esimies, päiväkirurgisen sairaalan johtaja.

Myös liiketoiminta- ja hankintojen johtamista, terveydenhuollon teknologian tuotekehitystä, laadun ja riskienhallinnan ”moniottelua” – kaikkea on ehtinyt kokea työssä!

Minulle keskeistä ovat hoitoon pääsyn edistäminen, hyvien toimintatapojen jakaminen sekä yhteistyön rakentaminen eri palveluntuottajien kesken. Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoiminnan laatu ja potilasturvallisuus ovat myös tärkeitä, erityisesti nyt isojen muutosten aikana.

Lapin poika on päätynyt etelään työn perässä. Työkokemusta on kertynyt 30 vuoden ajalta, työantajia ovat olleet mm. HUS, GE Healthcare, Diacor terveyspalvelut ja Espoon sairaala. Olen kohdannut urallani erilaisia johtamistapoja ja johtajia. Muutosjohtamista ja strategian käänteitä on ollut tarjolla. Olen voinut hyödyntää ja kehittää voimavarojani ja vahvuuksiani.

Anestesiasairaanhoitajana olen kokenut monenlaisia hetkiä. Kiireelliset päivystysleikkaukset ja elinsiirrot HUS:in Kirurgisessa sairaalassa opettivat arvostamaan suomalaisen terveydenhuollon ja kirurgian huippua. Sairaanhoitajien keskinäinen hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki on jäänyt mieleeni.

Töölön neurokirurgian leikkaussalissa opin lisää ihmiselämän äkillisistä käänteistä – aivomme ovat merkillinen luomus.

Yksityisen terveydenhuollon ja sairaalan opit liittyvät lääkäreiden ja henkilökunnan kykyyn toteuttaa erinomaista hoitoa ja asiakaspalvelua. Opin miten terveydenhuollossa voidaan toteuttaa oikea-aikaista ja tarpeenmukaista hoitoa huippulaadulla. Digitaalisissa palveluissa tuli käyttöön jo vuonna 2016 Suomen ensimmäisen mobiilin lääkäriasema, johon saatiin ajanvaraus, online-chat sekä pystyi katsomaan omia laboratoriotuloksia, käyntitietoja, reseptejä ja rokotustietoja.

Espoon sairaalan laatupäällikkönä pääsin mukaan uuden sairaalan laadun ja potilasturvallisuuden rakentamiseen. Espoossa on hyvä ote iäkkäiden ihmisten sairaalahoidon ja kuntoutuksen kehittämisessä.

Aika ajoin näkee kritiikkiä siitä, että ”tehokkuus ja hukan poisto” ei kuuluu sairaaloihin tai terveydenhuoltoon. Mielestäni hyvät käytännöt syntyvät henkilökunnan kautta. Kannattaa pysähtyä kuuntelemaan ja kuulla asiakkaita ja työntekijöitä.

Harrastukset ja vapaa-aika

Tyttäreni tarjoaa minulle erinomaisen mahdollisuuden keskittyä juuri tähän hetkeen. Ja hän opettaa ja kasvattaa minuakin, eikä vain päinvastoin. Tämän talven teema kotona on sukset ja luistimet. Jotta ”kasvu” ei kerry vääriin kohtiin, käyn lenkillä tai kuntosalilla sekä hyörin piha- ja puutarhahommissa. Lukeminen on myös lempiharrastukseni. Uni maittaa satukirjojen jälkeen. Matkailin puolison kanssa paljon aikaisemmin, mutta korona laittoi tämän harrastuksen tauolle. Suosikkialueemme on Italian eteläosa.

Kuvat sivustollani: Kokoomuksen kuvapankki, Markku Mård, Milla Kosonen, Ateljee Mäntyniemi