fbpx
Kokoomus / Blogi / Koronan vaikutus näkyy vielä vuosia

Koronan vaikutus näkyy vielä vuosia

Julkaistu:

Kiireettömiin hoitoihin on syntynyt jonoja. Niin kauan kuin koronan hoitoon ja resurssointiin tarvitaan panostusta, se on valitettavasti pois jostain muusta.

Toistaiseksi tiedämme liian vähän Koronan aiheuttamista pitkäaikaisoireista ja muista sen vaikutuksista lasten, nuorten ja työikäisten hyvinvointiin. Korona vaikuttaa valintoihin ja painopisteisiin etenkin hyvinvointialueen alkutaipaleella.

Terveydenhuollon resursseja hukataan, jos emme hyödynnä eri toimijoita, esimerkiksi työterveyshuoltoa, jatkossa koronan vastaisessa taistelussa rokotuksissa tai koko verkostoa hoitojonojen pienentämisessä. Hoidon tarve ja jonot jatkuvat myös 2022. Hyvinvointialueen henkilökuntaa saamme vapautettua muuhun keskeiseen työhön, kuten perusterveydenhuollon vastaanottotyöhön, tarkastuksiin ja ennalta ehkäisevään työhön. Kuormitus on kovaa myös erikoissairaanhoidossa. Palveluseteliä ja maksusitoumuksia voidaan hyödyntää. Huonot päätökset ja osaoptimointi eivät ihmisiä auta ja paranna. Väärästä kohtaa tavoiteltu säästö tulee vielä jatkossa uudelleen kuluna.

Johtamista jatkamme poikkeustilanteessa. Päätöksenteko on yhteistyötä, poikkeuksellisessa tilanteessa myös yli puoluerajojen ja erilaisten toimijoiden kesken.

Voit palata tästä pääsivustolle.

Lisää julkaisuja